Med bara en månad kvar till Global Divestment Mobilisation har organiseringen kommit igång på riktigt över hela jorden. Över 100 evenemang är registrerade än så länge, och det är vår chans att sätta fokus på klimatförändringarnas förödande effekter och behovet av att bryta bandet med fossilindustrin.

Det är ingen investering om den förstör planeten. Konsekvenserna av klimatförändringarna blir allt värre. Så varför ska vi fortsätta investera i företag som förvärrar situationen?

Postat av Fossil Free Sverige

Nedan kan du hitta några av de aktioner som folk har satt på kartan hitintills:

I Stockholm kommer Stortorget i Gamla Stan att drabbas av en översvämning i regi av Divest Nobel – en påminnelse om vad fossila investeringar leder till, mitt framför Nobelstiftelsens museum.

Linköpings Universitet kommer kampanjen att gå med i studentparaden kårtegen, och visa att fossilerna hör till historien.

I Åbo, Finland kommer studenterna vid universitetet att genomföra en kreativ aktion som involverar oljeutsläpp.

I Paraná, Brasilien kommer en stor ljusmanifestation hållas vid Umuaramakatedralen för att be för de tusentals som drabbas av klimatkatastrofer i Latinamerika och globalt. Samtidigt kommer unga människor genomföra en marsch för klimaträttvisa vid Studenttorget.

Människor över hela Nya Zeeland och Australien (bland annat Auckland, Christchurch, Dunedin och Wellington) kommer att gadda ihop sig och protestera utanför hundratals bankkontor för att uppmana Westpac att ansluta sig till #StopAdani-rörelsen och divestera ur Adanis katastrofala superkolgruva.

Befria Louvren-kampanjen kommer att öka trycket på att museet ska avsluta sitt samarbete med fossilbolaget Total i Paris, Frankrike.

Sydafrikanska studenter vid Stellenbosch och University Cape Town kommer att trappa upp sina krav på att universiteten ska divestera ur fossila bränslen. Ett av dom kommer att bli det första afrikanska universitetet att divestera – men vilket av dom?

Och dessa är bara några av de evenemang som fångat vårt intresse än så länge. Det kan inte bli enklare att engagera sig i Global Divestment Mobilisation där du bor genom att anmäla dig eller registrera en egen aktion. Vad planerar du att göra i maj?

 

FacebookTwitter